Jean Pădureanu rămâne în închisoare; instanţa nu e de acord cu întreruperea executării pedepsei

Magistrații Tribunalului Ilfov au respins joi cererea de întrerupere a executării pedepsei pe motive medicale depusă de Jean Pădureanu, condamnat la trei ani și patru luni închisoare în dosarul transferurilor din fotbal.

Decizia nu este definitivă iar Jean Pădureanu poate face contestație.

Pădureanu se află închis la Spitalul Penitenciarului Jilava iar avocații acestuia au solicitat instanței internarea fostului președinte al Clubului Gloria Bistrița într-un spital de stat sub pază, motivând că este foarte bolnav și are nevoie de un însoțitor permanent.

Avocatul Ion Cazacu a depus în instanță documente medicale din care ar rezulta că Jean Pădureanu a fost diagnosticat cu boala Alzheimer în formă avansată și demență mixtă.

De asemenea, avocatul susține că Jean Pădureanu „uită lucruri elementare, cum ar fi să cumpere alimente din curtea penitenciarului”.

În timpul procesului, Tribunalul Ilfov a dispus ca Jean Pădureanu să fie dus la INML pentru o expertiză medico-legală, care să stabilească dacă bolile de care suferă fostul președinte al Gloriei Bistrița fac necesară întreruperea executării pedepsei.

Judecătorii Curții de Apel București au decis pe 4 martie condamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpați din dosarul transferurilor din fotbal.

George Copos, fostul acționar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua — la 3 ani și 6 luni de detenție, Cristian Borcea, fost acționar la FC Dinamo — 6 ani și 4 luni, Ioan Becali — 6 ani și 4 luni, Victor Becali — 4 ani și 8 luni.

De asemenea, Jean Pădureanu, fost președintele al Clubului Gloria Bistrița, a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în același dosar, Gheorghe Popescu — la 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Nețoiu — la 3 ani și 4 luni de detenție cu executare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata