Jeff Bezos și Bill Gates și-au dat mâna pentru susținerea unui start-up de explorare a metalelor utilizate la producerea vehiculelor electrice

În prezent, un startup de inteligență artificială susținut de BIl Gates și Jeff Bezos s-a alăturat celui de-al doilea grup minier din lume pentru a vâna metale utilizate la producerea vehiculelor electrice.

Astfel, KoBold Metals și BHP vor căuta împreună litiu, nichel, cobalt și cupru în Australia, a declarat directorul general al KoBold, Kurt House.

În urma acestui parteneriat care a fost încheiat pe trei ani, ar putea ajuta la obținerea nichelului, folosit la vehiculele Tesla, potrivit Business Insider.

„Tesla este minunată. Fără îndoială, este liderul pieței vehiculelor electrice”, a spus House, adăugând că obiectivul KoBold a fost de a ajuta întreaga industrie a vehiculelor electrice.

KoBold, o companie privată de explorare a mineralelor cu sediul în Silicon Valley, care folosește inteligența artificială pentru a colecta date despre locurile unde pot fi găsite materiile prime utilizate la vehiculele electrice. Explorările vor începe în vestul Australiei, acoperind o jumătate de milion de kilometri pătrați de teren, a spus House.

Banii vin de la miliardarii planetei

În contextul financiar, unul dintre principalii investitori în KoBold este Breakthrough Energy Ventures, un fond climatic și tehnologic finanțat de Bill Gates, fondatorul Amazon, Jeff Bezon și fondatorul Bloomberg, Michael Bloomberg, potrivit KoBold.

Totodată, Bill Gates și Jef Bezos au influențat căutarea de metale, pentru vehiculele electrice, dar House a spus că nu poate dezvălui câți bani a investit Bill Gates în acest proiect.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata