Jeffrey Franks: Am revizuit în jos creşterea economică în România pentru 2010

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a anunţat miercuri, 4 august, că Fondul a revizuit ritmul de creştere economică în România pentru acest an.

„Am revizuit în jos, la minus 1,9 la sută, creşterea economică pentru anul acesta în România şi la 1,5 – 2 la sută creştere pentru anul viitor şi mai departe în 2012”, a spus Franks.

Acesta a remarcat că activitatea economică pare să iasă din zona gri şi a spus că există semnale că va fi o creştere în semestrul II.

„Economica românească este afectată de slăbiciunile interne şi de incertitudinile regionale. Am fost impresionaţi de hotărârea cu care autorităţile din România vor să rezolve dificultăţile economice„, a spus Jeffrey Franks.

Seful Misiunii FMI a precizat că România va primi o nouă tranşă de 914 milioane de euro în cadrul acordului cu FMI.

Misiunea Fondului Monetar Internaţional se află la Bucureşti din 26 iulie şi a avut întâlniri cu premierul Emil Boc, conducerea BNR, cu conducerea unor bănci comerciale, cu mai mulţi miniştri, printre care cel al Finanţelor Publice, al Sănătăţii, al Muncii şi cel al Transporturilor, cu membrii Consiliului Fiscal, cu patronatele şi sindicatele.

Până în prezent, România a primit aproape 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE şi 300 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata