Jianu (PTIR): Funcţionarii publici care lucrează cu fonduri UE ar trebui să obţină sporuri în funcţie de indicatori de performanţă

36

Rata de absorbție a fondurilor europene ar crește substanțial dacă funcționarii publici care lucrează cu fonduri UE ar primi indicatori de performanță, în funcție de care să obțină sporuri, nu să încaseze automat 75% din salariu în plus doar pentru că lucrează cu aceste fonduri, cum se întâmplă în prezent, a declarat marți președintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), Florin Jianu.

„Aș pune indicatori de performanță pe diverse etape ale ciclului unui proiect: pentru cât de mult evaluăm proiectul, pentru că evaluarea dura uneori foarte mult, sau pentru respectarea datei de lansare. De asemenea, existau etape de lansare care nu erau respectate niciodată, un calendar care nu se respecta. La sfârșit, când tragem linie, și vedem pe ansamblu etapele, trebuie să punem indicatori de performanță”, a menționat Florin Jianu.

Potrivit acestuia, în prezent, funcționarii publici care lucrează cu fonduri UE „primesc automat 75% din salariu în plus, fără niciun fel de indicator de performanță”.

„Nu contează dacă și-au făcut sau nu treaba, primesc acești bani pentru că se ocupă pur și simplu de fonduri europene, fără niciun fel de rezultat al performanței. Această măsură (de introducere a indicatorilor de performanță, n.r.) trebuie luată administrativ, de fiecare minister în parte”, a subliniat președintele PTIR. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News