JO 2024/Los Angeles: Nadia Comăneci, inclusă în comisia sportivilor

Comitetul de candidatură al oraşului Los Angeles la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2024 a inclus-o pe marea gimnastă română Nadia Comăneci în comisia sportivilor, alături de legendarul atlet american Carl Lewis şi două foste glorii ale tenisului, Andre Agassi şi Steffi Graf.

„Această comisie a sportivilor îşi va aduce contribuţia în toate aspectele dosarului nostru de candidatură”, a explicat Janet Evans, unul dintre vicepreşedinţii Comitetului de candidatură, care se ocupă de relaţia cu sportivii.

„Dorim să le dăm sportivilor o voce, scopul nostru este să le oferim Jocuri mai personalizate, iar rolul acestei comisii este de a ajuta să atingem acest obiectiv”, a adăugat Evans, cvadruplă campioană olimpică la nataţie.

Comisia sportivilor va fi compusă în total din 53 de sportivi, în activitate sau retraşi, care au cumulat 216 medalii la Jocurile Olimpice şi Paralimpice, dintre care 142 de aur. Ea include mari nume ale sportului american şi internaţional, precum Allyson Felix, Carl Lewis, Michael Johnson, Andre Agassi, Michael Phelps, Venus Williams, Greg Louganis, Steffi Graff, Thiago Pereira şi Nadia Comăneci.

Oraşul Los Angeles, care a mai organizat Jocurile Olimpice în 1932 şi 1984, se află la concurenţă cu Budapesta, Paris şi Roma. Numele oraşului gazdă al JO 2024 va fi dezvăluit de Comitetul Internaţional Olimpic în septembrie 2017, la Lima. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata