Judecătoarele Gabriela Bârsan şi Corina Corbu, suspendate din funcţie de CSM

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât vineri, 25 iulie,  suspendarea din funcție a judecătoarelor Gabriela Bârsan și Corina Corbu de la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce acestea au fost trimise în judecată de DNA pentru corupție.

Potrivit unui comunicat al DNA remis joi, Gabriela Bârsan, președinte al Secției de contencios administrativ și fiscal din cadrul ÎCCJ, este acuzată de două infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice; luare de mită; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și trafic de influență.

Corina Corbu este acuzată de complicitate la favorizarea făptuitorului.

În același dosar au fost deferiți justiției, Anton Pandrea și Iuliana Pușoiu, magistrați la ÎCCJ, avocații Radu și Claudia Silinescu Gherbovan, omul de afaceri Gabriel Chiriac și Florian Ionescu, șoferul Gabrielei Bârsan, angajat la ÎCCJ.

Procurorii DNA susțin că Gabriela Bârsan și Iuliana Pușoiu au primit de la omul de afaceri Gabriel Chiriac bunuri și servicii (petreceri la restaurante exclusiviste din Paris și București, vacanțe în străinătate, călătorii cu avionul, obiecte vestimentare de lux), în schimbul unor decizii favorabile în dosare în care erau implicate firme ale acestuia.

Corina Corbu este acuzată că le-a anunțat pe Gabriela Bârsan și Iuliana Pușoiu că pe numele lor au fost emise autorizații de interceptare a convorbirilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata