Judecătorii Curţii de Apel Cluj au cea mai mare încărcătură de dosare din ţară

Curtea de Apel Cluj are cea mai mare încărcătură de dosare pe judecător, potrivit declaraţiei făcute miercuri de preşedintele instituţiei, judecătorul Denisa Livia Băldean, la prezentarea bilanţului Curţii pe 2015.

‘Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj, precum şi cei de la instanţele din circumscripţia acesteia, au avut de soluţionat, în medie, 828 de dosare (faţă de 976 de dosare în anul 2014 şi 1.067 de dosare în anul 2013), analiza rapoartelor statistice întocmite pe categorii de instanţe evidenţiind faptul că la nivelul Curţii de Apel Cluj, ca instanţă de sine stătătoare, media cauzelor de soluţionat pe judecător a fost de 908 dosare, la tribunale de 736, iar la judecătorii de 863 de dosare. Această cifră plasează Curtea de Apel Cluj pe primul loc în categoria curţilor de apel din ţară (atât în ceea ce priveşte încărcătura medie pe judecător, 908 dosare, cât şi încărcătura pe schemă, 860 de dosare), urmată fiind de Curtea de Apel Timişoara (824 dosare) şi Curtea de Apel Oradea (809 dosare)’, se arată în bilanţul Curţii de Apel Cluj.

În anul 2015, instanţele care aparţin de Curtea de Apel Cluj au fost sesizate cu judecarea a 131.331 de dosare, în scădere faţă de anii anteriori.

Preşedintele CSM, Mircea Aron, a participat, miercuri, la bilanţul Curţii de Apel Cluj pe 2015, alături de membrii CSM Nicolae Horaţius Dumbravă, Adrian Bordea, Marius Badea Tudose, Alexandru Șerban şi de secretarul de stat din Ministerul Justiţiei Florin Aurel Moţiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata