Judoka Andreea Chiţu, desemnată sportiva anului în Prahova

Judoka Andreea Chițu a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului în Prahova de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, potrivit unui comunicat .

Chițu, sportivă legitimată la CSM Ploiești și la Steaua București, antrenată de Gheorghe Savu, a cucerit medalia de argint (cat. 52 kg) la Mondialele de la Celiabinsk (Rusia) și pe cea de bronz la Europenele de la Montpellier (Franța).

Echipele anului sunt CSU Asesoft Ploiești, campioana națională de baschet masculin și participantă în Euro Cup, precum și Petrolul Ploiești, clasată pe locul 3 în ediția trecută a Ligii I de fotbal și participantă în play-off-ul Europa League.

La secțiunea laureații anului, la sporturi olimpice au fost nominalizați handbalistele Andreea Taivan și Oana Bucă, campioane mondiale de junioare, boxerul Alberto Biro, medaliat cu argint la Europenele de cadeți din Rusia, judoka Violeta Dumitru, skeletonista Maria Mazilu, boberii Maria Constantin, Andreea Grecu, Andreeas Neagu, Paul Munteanu, Dănuț Moldovan, sănierii Radu Șovăială, Alexandru Teodorescu, precum și schiorul fondist Daniel Pripici.

Laureați la sporturi neolimpice sunt secțiile de karate și radioamatorism ale CS petrolul Ploiești, Luminița Dogaru (popice) și jucătorii de minifotbal Bogdan Rădulescu și Gheorghe Bărăgan.

Festivitatea de premiere este programată pentru joi 11 decembrie (ora 10,30), la sediul DJST Prahova. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata