Justiţia elveţiană confirmă că Mutu trebuie să plătească 17 milioane de euro lui Chelsea

– Atacantul român Adrian Mutu, de la Fiorentina, va trebui să plătească suma de 17 milioane de euro clubului Chelsea, compensaţie pentru faptul că a încălcat contractul, după ce internaţionalul român a pierdut apelul înaintat la Tribunalul Federal Elveţian.

Tribunalul Elveţian a confirmat astfel sancţiunile TAS şi FIFA, dar nu este clar dacă Mutu va plăti singur această sumă.

Mutu, care în prezent este suspendat până la sfârşitul lunii octombrie pentru dopaj, a fost concediat de Chelsea în 2004, după ce atacantul a fost depistat pozitiv la cocaină. Chelsea l-a dat în judecată pentru încălcarea contractului (mai era legat de gruparea londoneză încă patru ani) şi a pretins daune, după ce plătise clubului Parma 22,5 de milioane de euro pentru transfer. Decizia a fost confirmată de FIFA, iar apoi de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Mutu a fost suspendat şapte luni de federaţia engleză pentru dopaj, revenind pe gazon în 2005.

Chelsea şi patronul său, miliardarul rus Roman Abramovici, ar putea fi de acord să negocieze o despăgubire mai mică, după o bătălie juridică la cinci foruri legale diferite.

Mutu a fost suspendat în aprilie pe o perioadă de 9 luni după ce a fost depistat pozitiv la sibutramină în luna ianuarie şi va reveni pe gazon abia pe 28 octombrie.

Chiar dacă TAS este cel mai înalt tribunal sportiv din lume, este localizat la Lausanne şi se supune legii elveţiene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata