Kazahii ameninţă voalat statul cu închiderea Petromidia în problema datoriilor având alături cei mai puternici avocaţi

Sorin Blaga, directorul de marketing al Rompetrol, Ştefan Damian, partener al Ţuca,Zbârcea şi Asociaţii, Ana Diculescu-Şova, partener al NNDKP, Dimitri Grigoriev, CFO-ul Rompetrol, şi Gheorghe Muşat, partenerul principal al Muşat şi Asociaţii, au explicat ieri cum se va apăra Rompetrol în conflictul cu statul, scrie Ziarul financiar.

Reprezentanţii grupului Rompetrol susţin că sunt pregătiţi să se apere în cazul în care statul le va cere în instanţă să răscumpere integral obligaţiunile de la Petromidia în valoare de 570 mil. euro şi că Ministerul Finanţelor nu are instrumente legale pentru a refuza o răscumpărare parţială şi conversia restului obligaţiunilor în acţiuni.

Kazahii care controlează Rompetrol au angajat cele mai mari trei case de avocatură de pe piaţa locală, Ţuca, Zbârcea şi Asociaţii, NNDKP (Nestor) şi Muşat şi Asociaţii, care spun că au pregătit o „cascadă de apărări”, în cazul în care statul va da în judecată compania, dar că preferă o soluţionare amiabilă.

Demonstraţia de forţă făcută ieri de Rompetrol vine după ce surse guvernamentale au declarat săptămâna trecută că Ministerul Finanţelor are mandat de a merge în justiţie pentru a recupera întreaga datorie de la Rompetrol Rafinare, în valoare de 570 mil. euro şi că nu se poate realiza o răscumpărare parţială a obligaţiunilor.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata