Kelemen Hunor propune un pact național: Drepturile câștigate nu se ating prin fel de fel de legi

Presedintele Klaus Iohannis ii strange mana presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, inaintea inceperii consultarilor privind desemnarea unui candidat pentru functia de prim-ministru, miercuri, 17 ianuarie 2018, la Palatul Cotroceni din Bucuresti. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a propus luni, la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”, incheierea un pact național care să prevede excluderea temei minorităților naționale din ”războiul politic intern” și că ”drepturile câștigate nu se ating prin fel de fel de legi”.

”Eu cred că noi ar trebui să găsim cu toate partidele românești o bază de discuție. Să nu fie chestiunea minorității maghiare permanent în mijlocul războaielor politice. Poți să te războiești pe multe, multe alte aspecte, de la sănătate la infrastructură, de la mediu până la sistemul social cât vrei. Ar trebui să scoatem, dacă se poate, printr-un pact național chestiunea minorităților naționale din această luptă politică internă. Nu mai câștigi voturi. Eu nu cred că mai câștigi voturi în zona românească”, a declarat Kelemn Honor la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”.

El a precizat că a propus încheierea unui astfel de pact și în 2015.

”Eu am propus scris. Drepturile câștigate nu se ating prin fel de fel de legi, OUG, HG și orice pas înainte să se facă prin discuție cu toată lumea, indiferent că sunt la putere sau în opoziție, ca să nu fie permanent un motiv de a ataca pe celălalt”, a adăugat liderul UDMR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata