Klaus Iohannis: Actualul guvern nu e guvernul meu, a fost o soluţie până la alegerile din toamna acestui an

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, 25 aprilie, la Timişoara, în deschiderea Conferinţei „Diaspora în Cercetarea Știinţifică şi Învăţământul Superior din România”, că în ultimul an s-a putut remarca un climat social lipsit de răfuielile zilnice între Preşedinţie şi Guvern.

„O stare de spirit şi un climat social se schimbă în ani. Totuşi, cred că realizăm cu toţii că nu mai avem răfuieli zilnice între preşedinte şi prim-ministru, că nu se mai duc războaie inutile împotriva unor instituţii întregi şi nu se mai inventează conflicte, pentru un joc politic de conjunctură. Am arătat că putem lucra împreună — guvern, partide, instituţii, societate civilă, patronate, sindicate — pentru a crea acel climat social în care să evoluăm normal şi predictibil. Există ceva mai mult calm, mai multă înţelegere, păstrând însă dezbaterea şi concurenţa pe scena politică”, a spus Iohannis.

El statului a subliniat că a fost depăşită şi situaţia în care preşedintele lua locul premierului, ceea ce nu înseamnă că, în calitate de mediator, nu va interveni atunci când e cazul.

„Am făcut-o, o voi face şi mă voi implica pe subiecte majore care afectează bunăstarea şi viaţa oamenilor sau bunul mers al acestei ţări”, a spus şeful statului.

Preşedintele Iohannis a afirmat însă că sunt şi lucruri care-l nemulţumesc la actualul guvern, „dar nu toate se rezolvă pe scena publică”.

„Unii au vorbit despre acest guvern ca şi cum ar fi ‘al meu’. Nu e guvernul meu. Acest guvern a fost o soluţie până la alegerile din toamna acestui an, generată de o situaţie de criză şi la care au subscris cele mai importante partide politice. Deci este Guvernul României”, a subliniat preşedintele.

El a remarcat că tocmai în perspectiva acestor alegeri a venit vremea programelor, a competiţiei şi a asumării politice, pe care aşteaptă să le vadă de la partidele politice. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata