Kovesi, despre dosarul retrocedării pădurii de la Snagov: Prejudiciul estimat este undeva la 9 milioane de euro

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat joi, 3 martie, că prejudiciul în dosarul retrocedării pădurii de la Snagov se ridică la aproximativ nouă milioane de euro.

În cursul zilei de astăzi continuă audierile, au fost audiate mai multe persoane care au participat la presupusa faptă penală, s-au luat şi măsuri preventive în cursul zilei ieri. Prejudiciul estimat este undeva la nouă milioane de euro, este vorba despre o suprafaţă de teren de peste 40 de hectare, situată în comuna Snagov”, a spus Kovesi, după bilanţul DIICOT.

Procurorii DNA Braşov au dispus, joi, extinderea anchetei în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa şi faţă de fapte legate de retrocedarea nelegală a unei suprafeţe de 47 de hectare de pădure, situată în localitatea Snagov, fiind plasaţi sub control judiciar Nicolae Jecu, fost prefect al judeţului Ilfov, şi Apostol Muşat, fost primar al comunei Snagov.

De asemenea, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Remus Truică pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani, precum şi faţă de prinţul Paul pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi, Nicolae Jecu şi Apostol Muşat sunt acuzaţi de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave.

În dosar, procurorii l-au reţinut pe Theodor Chiriac, la data faptelor director tehnic în cadrul Direcţiei Silvice Ilfov, delegat în funcţia de şef al Direcţiei menţionate, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, şi participaţie improprie la spălare a banilor. El va fi prezentat joi la Curtea de Apel Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de Niculae Dima, la data faptelor secretar al localităţii Snagov şi membru în Comisia locală de fond funciar, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit cu consecinţe deosebit de grave. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata