Kovesi: Sunt oameni care nu-şi doresc să ne continuăm activitatea, inclusiv în instituţii cu atribuţii în administrarea justiţiei

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a afirmat, miercuri, 9 martie, că există oameni care nu şi-ar dori ca activitatea anticorupţie să continue, unii dintre ei lucrând în instituţii cu atribuţii în administrarea justiţiei.

„Sunt oameni care nu-şi doresc să ne continuăm activitatea, dar cred că oamenii care îşi doresc să ne continuăm activitatea sunt mult mai mulţi. Din păcate, din categoria celor care nu doresc să ne continuăm activitatea sau să avem piedici în activitatea noastră sunt şi printre cei care lucrează în anumite instituţii care au atribuţii legate de administrarea justiţiei”, a declarat Kovesi, la Digi 24.

În acest sens, ea a dat ca exemplu Parlamentul, în care mai multe solicitări ale DNA care vizau deputaţi sau senatori au fost respinse în ultimii ani.

„Astăzi pot să dau un exemplu concret: în Parlament s-a dezbătut o cerere de arestare preventivă, am primit aprobare pentru a reţine o persoană, dar nu şi pentru a propune arestarea preventivă. (…) Nu aş putea spune dacă este o şicană, pentru simplul fapt că ei nu motivează niciodată aceste decizii, nici nu pot comenta. Dacă ele ar fi motivate, aş putea să spun de ce se resping aceste avize, dar ele nu sunt motivate, pentru că nu-i obligă nimeni să le motiveze. Până la urmă, este o decizie politică ce intervine într-o procedură judiciară”, a spus Laura Codruţa Kovesi.

Ea a precizat însă că nu toţi parlamentarii au o poziţie de respingere a solicitărilor DNA.

„Sunt în Parlament şi oameni care susţin DNA, pentru că sunt parlamentari care au votat pentru admitere propunerilor noastre. Deci nu trebuie să spunem că tot Parlamentul este rău, sunt oameni în Parlament care de foarte multe ori au votat pentru avize”, a mai spus procurorul şef al DNA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata