La aproximativ 1,4 tone de materiale pirotehnice s- au întocmit 27 de dosare penale

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, soseste la locul unui grav incendiu ce a avut loc in centrul Capitalei. O explozie urmata de un incendiu s-au produs, vineri noaprte, 30 Octombrie 2015, in Club Colectiv din Bucuresti. Peste 300 de tineri asistau la un concert al trupei Goodbye to Gravity, cand efectele pirotehnice din timpul show-ului au provocat un incendiu in urma caruia au decedat 26 de oameni.

Poliţiştii din judeţul Olt au ridicat, în perioada 18 noiembrie – 6 ianuarie, aproximativ 1,4 tone de articole pirotehnice – artificii şi petarde – şi au întocmit 27 de dosare penale pentru nerespectarea legislaţiei privind articolele pirotehnice, au anunţat miercuri reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

Potrivit sursei citate, din cauza nerespectării normelor privind articolele pirotehnice, în judeţul Olt, în perioada sărbătorilor de iarnă, două persoane au suferit vătămări.

Acţiunile poliţiştilor s-au concretizat în controale la societăţi comerciale şi în pieţe, târguri şi centre comerciale şi au vizat persoanele fizice şi juridice care comercializau ambulant articole pirotehnice.

În perioada menţionată au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare la Caracal, Crâmpoia şi Izbiceni şi au fost întocmite 27 de dosare penale pentru nerespectarea normelor privind articolele pirotehnice.

În urma acţiunilor, au fost ridicate în vederea confiscării 1.392 de kilograme de materiale pirotehnice, respectiv artificii şi petarde.

Reprezentanţii IPJ Olt au mai precizat că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata