La Iaşi şi la Buzău, farmaciştii au aplicat de la 1 septembrie sistemul de coplată

Haos în farmacii la începutul lunii septembrie! Farmaciştii nu ştiu dacă trebuie să le mai dea sau nu medicamente compensate bolnavilor cronic. La unele farmacii se aplică deja sistemul de coplată, deşi, ordonanţa ar trebui să se aplice de la 1 octombrie.

La Iaşi, farmaciile aplică de la 1 septembrie sistemul de coplată a medicamentelor, scrie Cotidianul. „Această modificare a listei pentru bolnavii cronici a listei C la produsele care până acum se eliberau pe reţete complet gratuite acum, de la 1 septembrie, se va introduce coplata”, a declarat Gabriela Streit, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Iaşi.

La fel şi la Buzău. „Pacientul vine în farmacie, pe reţetă este prezentă substanţa activă care i-a fost prescrisă, iar aici el va fi informat, în funcţie de tratamentul pe care îl are de urmat, ce variante are”, a declarat Miriana Gubandru, farmacist.

La Târgu Jiu însă, ordinul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost înţeles corect: intră în vigoare de la 1 septembrie, dar se aplică de la 1 octombrie. Aşa că bolnavii mai au o soluţie. „Să aştepte să vină 1 octombrie şi să-şi facă stocul de medicamente pe 3 luni ca să scape de cele două luni octombrie şi noiembrie, când or să crească foarte mult”, a declarat Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Gorj.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata