La şedinţele de guvern nu se discută remanierile

Ministrul Culturii, Hunor Kelemen (UDMR), a negat că la şedinţa de guvern de miercuri (1 septembrie 2010) s-ar fi discutat şi subiectul unei eventuale remanieri a Executivului. „La şedinţa de Guvern nu se discută remanierile de guvern”, a spus Kelemen.

Referitor la restructurarea care urmează în instituţiile din subordinea Ministerului Culturii, el a menţionat că săptămâna viitoare vor avea loc întâlniri cu şefii teatrelor şi muzeelor din subordinea ministerului. „Săptămâna viitoare urmează să ne întâlnim cu directorii muzeelor şi directorii teatrelor, să stăm de vorbă şi cu ei şi după aceea vom înainta noi şi hotărârea de guvern sau, unde e cazul, am putea să avem nevoie de proiect de lege sau ordonanţă de urgenţă. În august vedem cam până unde putem merge”, a spus Kelemen.

Anterior, el a estimat că aproximativ 600 de angajaţi vor fi disponibilizaţi din muzeele şi teatrele aflate în subordinea Ministerului Culturii. Preşedintele Traian Băsescu a afirmat în urmă cu două luni că aşteaptă ca remanierea guvernamentală să se facă în urma îndeplinirii obiectivelor de restructurare a aparatului bugetar până la 1 septembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata