Lacăt pe una din firmele din scandalul Ridzi

– Firma din al cărei sediu au fost coordonate cele mai controversate afaceri din mandatul de ministru al Monicăi Iacob Ridzi a intrat în procedură de faliment, scrie România Liberă

Tribunalul Bucu­reşti a admis recent cererea de intrare în insolvenţă a societăţii Red Apple Communication, avocatul Gheorghe Piperea declarând pentru RL că decizia are la bază datoriile pe care firma le-a acumulat către bugetul de stat.

Unul dintre acţionarii Red Apple Communication este chiar Ioana Vârsta (25%), aceasta fiind anchetată de procurorii anticorupţie în dosarul fostului ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi. Vârsta a intrat în vizorul DNA după ce, în calitate de consilier al lui Ridzi, a gestionat controversatul eveniment „2 mai” din 2009 de la Costineşti.

Firma Red Apple Communication l-a avut ca administrator pe Horia Mihălcescu, fost purtător de cuvânt al Petromservice chiar în perioada în care Sorin Ovidiu Vîntu era consilier financiar al companiei. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Red Apple nu a depus bilanţul anual pe 2006, 2007 şi 2008. Horia Mihălcescu este şi acţionar în Red Apple cu 25%, la fel ca Ioana Vîrsta.

Celălalt acţionar este Institutul Naţional pentru Studii de Opinie şi Marketing, adică SC Insomar SA, care deţine 50% din agenţia de comunicare. Insomar este institutul de sondare a opiniei publice, controlat din umbră de Sorin Ovidiu Vântu.

Anchetatorii au arătat că fostul ministru Monica Iacob Ridzi a cunoscut pe deplin neregulile pe care le-ar fi făcut consiliera sa Ioana Vârsta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata