„Lacătele iubirii”, pe podurile din incinta Cetăţii Alba Carolina

Autorităţile din Alba Iulia au montat pe podurile de lemn din apropierea Porţii a III-a şi Porţii a IV-a din Cetatea Alba Carolina cabluri pe care turiştii, dar şi localnicii, să prindă aşa-numitele „lacăte ale iubirii”.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia, Mihai Coşer, a declarat, luni,  că administraţia locală a decis să monteze pe balustradele celor două poduri cabluri de care îndrăgostiţii să poată să prindă „lacătele iubirii”, acesta fiind un obicei foarte apreciat în diverse locuri ale lumii de către turişti.

Deocamdată niciun cuplu nu a ales să-şi marcheze astfel iubirea, cel mai probabil poate pentru că, fiind o premieră pentru Alba Iulia, nimeni nu s-a gândit că respectivele cabluri au această destinaţie.

Dacă în Alba Iulia autorităţile au fost cele care au iniţiat un asemenea obicei, în Sibiu, de exemplu, administraţia locală a fost cea care, anul trecut, i-a rugat pe tinerii care şi-au „legat” iubirea cu lacăte de balustrada Podului Minciunilor să se întoarcă pentru a le lua, în caz contrar acestea urmând să fie tăiate.

Primăria Sibiu a decis, la acel moment, să înlăture cele câteva zeci de lacăte de pe pod la solicitarea specialiştilor de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură. Aceştia au semnalat că lacătele „afectează aspectul şi, în timp, stabilitatea elementelor din fier” ale podului, care este cel mai vechi pod de fontă din România.

Şi la Paris, autorităţile au îndepărtat „lacătele iubirii” prinse pe Podul Artelor de pe Sena, deoarece, în ciuda faptului că obiceiul era foarte apreciat de turişti, avea ca şi consecinţă degradarea podului. O situaţie asemănătoare a fost înregistrată şi la Dublin, Irlanda.

Fenomenul „Lacătele iubirii” a cuprins în ultimii ani însă multe din oraşele lumii, cum ar fi Roma, Veneţia, Sevilla, Moscova sau Seul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata