Lămpi antibacteriene pentru Spitalul Municipal Blaj

Asociaţia „2% pentru Spitalul Blaj”, a achiziţionat, din donaţii, un număr de 20 de lămpi antibacteriene UVC, bactericide, germicide, cu ultraviolete, care vor fi folosite în secţiile în care sunt internaţi pacienţi cu COVID-19, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

„Aceste lămpi antibacteriene pot fi folosite, în prezenţa oamenilor, pentru dezinfecţia aerului din încăperi. Valoarea achiziţiei este de 93.000 lei. Cele 20 de bucăţi de lămpi antibacteriene UVC vor fi folosite în saloane şi în spaţii comune – coridoare, săli tratament etc – cu un grad de siguranţă mare şi vor ajuta Spitalul Blaj în lupta contra răspândirii virusului Sars Cov 19 şi a altor microorganisme, acţionând instantaneu prin perturbarea structurii ADN a acestora, exterminându-le”, se menţionează în comunicat.

Fiind un dispozitiv de protecţie de clasa I, care asigură protecţie IP 20 (protecţie electrică), aparatele sunt repartizate în secţiile ATI, Boli Infecţioase şi Boli Interne ale Spitalului Municipal Blaj, iar prin folosirea lor va creşte, potrivit sursei citate, siguranţa pacienţilor şi a angajaţilor – medici, asistente şi personal auxiliar.

„Achiziţia a fost posibilă datorită donaţiilor şi contribuţiilor celor care au dorit să sprijine Spitalul Municipal Blaj şi, implicit, cadrele medicale, medici, asistente medicale şi personal auxiliar, în lupta cu noul Coronavirus Sars Cov 2, dându-le o şansă în plus în această bătălie”, mai arată comunicatul citat.

De la începutul activităţii ca spital suport pentru cazurile grave şi critice de COVID-19, la Spitalul Municipal Blaj au fost trataţi 86 de pacienţi infectaţi, din care 50 s-au vindecat şi au fost externaţi.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata