Lansarea proiectului european pentru transpunerea Directivei ce vizează restructurarea preventivă şi insolvenţa

Joi va avea loc, în sistem de videoconferinţă, lansarea proiectului european pentru transpunerea Directivei ce vizează restructurarea preventivă şi insolvenţa, a anunţat Ministerul Justiţiei, intr-un comunicat.

„În data de 7 iulie 2020, a avut loc, în sistem de videoconferinţă, întâlnirea de deschidere a proiectului Instrumente de avertizare timpurie şi cadre de restructurare preventive, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul de Sprijin pentru Reforme Structurale (PSRS) şi implementat în cooperare cu Comisia Europeană. Scopul proiectului este de a sprijini Ministerul Justiţiei în transpunerea Directivei 2019/1023 a Parlamentului european şi a Consiliului din 20 iunie 2019 privind restructurarea preventivă şi insolvenţa”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Astfel, actul normativ european va contribui, alături de măsurile legislative şi administrative de transpunere, la crearea unui sistem de restructurare pre-insolvenţă „mai eficient, mai accesibil şi mai prietenos”, care va permite debitorilor să identifice dificultăţile financiare şi să ia din timp măsuri corespunzătoare, beneficiind de asistenţă de specialitate, precizează sursa citată.

„Prin acest program, urmărim să elaborăm o lege mai simplă, profitând de faptul că Directiva Restructurare e flexibilă şi lasă la dispoziţia statelor o marjă apreciabilă în structurarea unei legi pentru prevenţia insolvenţei, protecţia afacerilor şi restructurarea lor. Eu mă pronunţ pentru proceduri simple, uşor de aplicat, fără costuri mari de servicii juridice. Acum, să vedem ce ne vor livra specialiştii implicaţi în proiect. E vorba de practicieni şi teoreticieni cu multă aură şi reputaţie profesională. Să îi vedem la treabă! MJ va fi foarte exigent cu privire la calitatea rezultatului şi respectarea termenelor proiectului”, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, potrivit comunicatului.

Noua legislaţie îşi propune să contribuie la schimbarea mentalităţii şi culturii de afaceri a întreprinzătorilor şi a celor chemaţi să finanţeze sau să sprijine revitalizarea unei afaceri aflate în dificultate. Măsurile vor conduce la creşterea şanselor de continuare a activităţii întreprinderilor viabile, la preîntâmpinarea pierderii locurilor de muncă şi a reducerii valorii a activelor într-o procedură de insolvenţă, susţine sursa citată, subliniază  Ministerul Justiţiei.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata