Magistraţii: Lăsarea în libertate a lui Dan Diaconescu reprezintă un pericol public

Magistraţii Judecătoriei sectorului 1 motivează arestarea patronului OTV, Dan Diaconescu, şi a realizatorului de emisiuni Doru Pârv prin faptul că lăsarea în libertate a acestora reprezintă un pericol pentru ordinea publică şi există probe că în cadrul televiziunii OTV au mai fost şi alte cazuri de şantaj.

„Instanţa constată că, în speţă, existenţa pericolului public rezultă din însuşi pericolul social al infracţiunilor pentru care sunt cercetaţi inculpaţii, avându-se în vedere reacţia publică la comiterea unei astfel de infracţiuni şi posibilitatea comiterii unor fapte asemănătoare în lipsa unei reacţii ferme faţă de cei bănuiţi ca fiind autori”, se arată în motivare.

„Cu privire la persoana inculpatului Dan Diaconescu, instanţa mai reţine şi faptul că acesta este o persoană publică care patronează două posturi de televiziune şi realizează emisiuni cu mare rezonanţă asupra publicului, dezbătând subiecte de larg interes. Inculpatul, în loc să-şi exercite profesia de jurnalist în scopul informării publicului, a înţeles să dobândească prin aceasta avantaje financiare în mod ilicit.

Contrar deontologiei profesionale, inculpatul a profitat de avantajele profesiei sale, înţelegând să valorifice informaţiile obţinute în această calitate în interesul său personal, îngrădind libertatea psihică a altor persoane. De asemenea, din datele dosarului reies indicii în sensul că această conduită infracţională nu ar fi una izolată în cadrul postului de televiziune OTV”, mai susţine judecătoarea Elena Zamfir.

În plus, instanţa apreciază că Doru Pârv, beneficiind de imaginea creată prin intermediul OTV, „a profitat de impactul deosebit pe care îl poate avea asupra oamenilor, folosindu-se de acesta pentru desfăşurarea unor activităţi ce intră în sfera ilicitului penal.
„Riscul de a fi reluată de către inculpat activitatea infracţională, odată pus în stare de libertate, rezultă din faptul că acesta a suferit o condamnare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat”, se arată în motivare.

Magistraţii Judecătoriei sectorului 1 au decis, miercuri dimineaţă, arestarea preventivă pentru 29 de zile a patronului postului OTV, Dan Diaconescu, şi a realizatorului de emisiuni Doru Pârv, acuzaţi de şantaj şi, respectiv, complicitate la şantaj.
Instanţa a admis cerea procurorilor anticorupţie de emitere a unor mandate de arestare preventivă pe numele celor doi, însă decizia nu este definitivă, iar avocaţii au declarat recurs ce se va judeca în termen de trei zile la Tribunalul Bucureşti. Cei doi au fost reţinuţi marţi dimineaţă, fiind acuzaţi că au încercat să-l şantajeze pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ.

Citește și
1 Comentariu
  1. roman spune

    gresit

    POLITICIENII ROMANI DIN 90 INCOACE SUNT PERICOL PUBLIC ASA CA ARESTATII CAT MAI REPEDE PANA NU VOR FUGI DIN ROMANIA

    ESTE INCREDIBIL CUM L-AU IMPISCAT PE CEAUSESCU CARE A LASAT LUCRURI IN URMA LUII IAR PE CEI CARE AU DISTRUS ROMANIA NU LE FACE NIMENI NIMIC

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata