Laszlo Borbely: Vor fi reluate absolut toate procedurile de autorizare pentru investiţia de la Roşia Montană

Noul certificat de urbanism care a fost recent emis pentru proiectul Roşia Montană va conduce la reluarea tuturor procedurilor, inclusiv a dezbaterilor publice, a declarat luni, 21 iunie, la o conferinţă de presă, ministrul Mediului şi Pădurilor, Lasylo Borbely.

 

‘Există un nou certificat de urbanism pentru această intenţie de a investi la Roşia Montană, ceea ce înseamnă că, în săptămânile următoare, se va întruni Comisia de Avizare Tehnică şi, mai mult ca sigur, că vor fi reluate toate procedurile, începând cu dezbaterile publice’, a spus ministrul Mediului.

Acesta a adăugat că va trebui luată legătura cu Ungaria, dat fiind că este vorba despre un proiect transfrontalier, şi că va fi reactivată comisia mixtă româno-ungară.

Laszlo Borbely a subliniat că, în calitate de ministru al Mediului, va respecta 100 la sută legislaţia europeană şi pe cea a României, în cazul proiectului de exploatare a aurului şi argintului de la Roşia Montană.

‘Eu nu sunt nici pro şi nici contra proiectului Roşia Montană’, a precizat ministrul Mediului.

Canadienii de la RMGC, care au investit, până în prezent, 400 milioane de dolari în afacerea cu aur din România, şi-au propus să extragă aproximativ 300 de tone de aur şi 1.400 tone de argint de la Roşia Montană, echivalentul a 20.000 de lingouri.

Pentru tratarea aurului extras de la Roşia Montană urmează să fie folosită, zilnic, o cantitate de 40 de tone de cianură.Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata