Laurenţiu Baciu (LAPAR): Există un sabotaj asupra conducerii în instituţiile din subordinea Ministerului Agriculturii

Preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, a afirmat vineri, 12 februarie, că există un sabotaj asupra conducerii în instituţiile din subordinea Ministerului Agriculturii, precizând că acest lucru se întâmplă nu doar la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) ci chiar şi în minister.

„E un sabotaj asupra conducerilor, concluzie pe care am tras-o şi îmi asum răspunderea pentru că pot şi dovedi, la toate instituţiile Ministerului Agriculturii, mă refer la cele două agenţii, nu numai asupra ministrului. Chiar ieri (joi n.r.) am avut un exemplu destul de elocvent în faţă, la AFIR, unde oricât de bine intenţionat ar fi acel director general, până la urmă trebuie să lucrezi cu nişte oameni, care fac tot ce este posibil să nu rezolve problemele. Și chiar era o plângere că nu poate să îi dea afară că prevede legea nu ştiu ce. Ei ştiu lucrul acesta”, a precizat Laurenţiu Baciu într-o conferinţă de presă.

Preşedintele LAPAR a precizat că acei oameni au fost angajaţi de conducerile anterioare şi că acum „sunt stresaţi pentru că nu mai au suport”.

Eu vin prin ministerul acesta (MADR n.r.) de vreo câţiva ani şi nu am văzut ceea ce este acum. Numai bisericuţe în tot ministerul. Este exact ca şi cum se întâlnesc microbiştii pe maidan. Unul ţine cu Steaua, unul ţine cu Dinamo. Domnule, este ceva ceea ce nu vă vine să credeţi. A stat trei săptămâni proiectul de hotărâre de guvern pentru subvenţia la motorină pentru trimestrul III din cauza unui om al ministerului. Ministrul Agriculturii era negru la faţă, dar ce să îi mai faci acum!”, a explicat Baciu.

Laurenţiu Baciu a fost reales, vineri, în cadrul Adunării Generale a Membrilor, preşedinte al LAPAR pentru următorii patru ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata