Legea ANI a fost adoptată de Senat

Senatul a adoptat, în calitate de Cameră decizională, proiectul legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în varianta în care acesta a trecut de Camera Deputaţilor.

După cum a precizat preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost vorba de o reexaminarea a legii ANI, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, majoritatea senatorilor pronunţându-se pentru adoptarea noului text legal. S-au înregistrat 78 de voturi „pentru”, o abţinere şi niciun vot împotrivă.

În forma care va merge la promulgare, legea prevede obligativitatea pentru liderii de sindicat de a-şi declara averile şi interesele.

Plenul a respins amendamentul senatorilor independenţi, adoptat de Comisia juridică, prin care preşedinţii, vicepreşedinţii, secretarii generali şi trezorierii federaţiilor şi confederaţiilor sindicale intrau sub incidenţa ANI.

Deputaţii au decis, săptămâna trecută, reintroducerea în textul legii de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate a termenului de trei ani în care instituţia poate verifica averile după sfârşitul mandatului demnitarilor, obligativitatea membrilor Consiliului Economic şi Social şi a liderilor de sindicat de a publica declaraţia de avere, dar şi publicarea unui singur formular al declaraţiei de avere, care să pună sub anonimat anumite date cu caracter personal, aşa cum a cerut premierul Emil Boc.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata