Legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară a fost promulgată

Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi, 1 iulie, decretul pentru promulgarea Legii privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, a informat Administraţia Prezidenţială.

Pe 22 iunie, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege respectiv, deşi opoziţia a solicitat retrimiterea la comisie a raportului.

În favoarea proiectului de lege au votat 141 de deputaţi, 72 s-au pronunţat împotrivă, iar unul s-a abţinut.
Pe 16 iunie, comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat cu unanimitate de voturi raport favorabil cu amendamente pentru acest proiect.

Deputaţii au reintrodus prevederile care au fost eliminate de Senat în domeniul finanţelor şi economiei, tineretului şi sportului.

În ceea ce priveşte domeniul agriculturii, s-a decis introducerea unui amendament care stipulează că reglementarea privind controlul operaţiunilor care fac parte din sistemul de finanţare se face prin Fondul European de Garantare Agricolă.

Potrivit proiectului legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe, Executivul intenţionează să facă prima rectificare bugetară din anul 2010 şi să modifice Codul fiscal în vacanţa parlamentară, în perioada iulie-august.

Senatul a adoptat acest proiect de lege pe 31 mai, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata