Legea educaţiei, blocată de cei care au interese ca învăţământul superior să nu fie curăţat

Ministrul Daniel Funeriu susţine că noua lege a Educaţiei este blocată în Senat de cei care „au interese directe ca învăţământul superior să nu fie curăţat”. „Această lege a educaţiei loveşte în interesele nelegitime din învăţământul superior, motiv pentru care în Senatul României cei care au interese directe ca învăţământul superior să nu fie curăţat blochează această lege”, a declarat duminică (5 septembrie 2010) la Alba Iulia, Daniel Funeriu.

El a precizat că a fost făcută o analiză a banilor care au fost distribuiţi universităţilor pentru investiţii şi spune că s-au constatat „abuzuri”. „Am făcut o analiză a banilor care au fost distribuiţi pentru investiţii în universităţi. Este oare o întâmplare că, în mandatul doamnei Andronescu, Universitatea Politehnică a primit de două şi de trei ori mai mulţi bani pe investiţii decât Universitatea Bucureşti sau alte universităţi similare cu Universitatea Politehnică?

Ei bine, aceste abuzuri trebuie să se încheie. Vedem influenţa negativă a amestecului politicului în viaţa universităţilor”, a declarat ministrul Funeriu. În ceea ce priveşte situaţia creată la Universitatea Spiru Haret, ministrul spune că „a fost un război care nu a dus la nicio rezolvare punctuală”.

„A fost un război mediatic. Din păcate, pe fapte, dacă ne uităm, rezultatele încep să apară doar acum, când aplicăm legea. În mandatul meu, legea va fi aplicată în totalitate şi nu cred că vor exista cazuri în care să se comită abuzuri. Avem o gândire foarte clară la nivelul ministerului pentru ca aceste abuzuri să se încheie”, a subliniat Daniel Funeriu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata