Legea reexaminată a funcţionarilor publici, adoptată de Camera Deputaţilor

Deputaţii au adoptat miercuri (23 iunie 2010) cu 262 de voturi favorabile, niciun vot împotrivă şi o abţinere, Legea reexaminată privind Statutul funcţionarilor publici, care fusese declarată neconstituţională de Curtea Constituţională.

În raportul pe marginea reexaminării Legii privind Statutul funcţionarilor publici, deputaţii din Comisia juridică au eliminat practic toate prevederile declarate neconstituţionale de CCR. Pe 14 aprilie, CCR a constatat, cu majoritate de voturi, că dispoziţii din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici sunt neconstituţionale.

Camera Deputaţilor a adoptat, pe 2 martie, această lege, care permite numiri politice în fruntea instituţiilor deconcentrate. Actul normativ a fost adoptat în absenţa deputaţilor PSD, PC şi PNL, care s-au retras din plen în semn de protest, acuzând încălcarea Regulamentului Camerei inferioare a Parlamentului. Ulterior, social-democraţii şi liberalii au contestat la CCR actul normativ pe motiv că încalcă procedurile Camerei Deputaţilor şi prevederile Legii fundamentale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata