Lia Olguţa Vasilescu: Voi candida la Primăria Craiova

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri seara, 6 aprilie, că va candida la Primăria Craiovei, pentru că este nevinovată.

„Voi candida la Primăria Craiovei. Nu am vrut să cad psihic sau să mă apuc să fac denunţuri, pentru că am ştiut că sunt nevinovată şi sper din toată inima ca şi instanţa finală să decidă acest lucru, aşa cum s-a întâmplat astăzi”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Primarul Craiovei a afirmat că este nevoie de oameni de curaj în România. „Dacă toată lumea se ascunde în munţi, nu ştiu unde ajungem”, a adăugat ea.

Lia Olguţa Vasilescu a menţionat, în context, că dacă PSD va găsi un alt candidat, intenţionează să candideze din postura de independent.

„Un prieten mi-a spus ieri, când i-am spus că vreau să candidez la Primăria Craiova chiar şi din postura de independent, dacă partidul găseşte un alt candidat, că sunt nebună. Probabil. Dar eu cred că trebuie să mai fie şi astfel de oameni în România, chiar dacă se spun tot felul de lucruri despre ei”, a mai afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis miercuri să revoce măsura arestului la domiciliu pentru primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, în dosarul în care aceasta este acuzată de procurorii DNA de luare de mită.

Curtea de Apel Bucureşti a admis miercuri contestaţia depusă de Lia Olguţa Vasilescu la decizia Tribunalului Bucureşti din 31 martie, prin care era plasată în arest la domiciliu. Decizia este definitivă, iar Lia Olguţa Vasilescu va fi cercetată în libertate.

Potrivit DNA, Lia Olguţa Vasilescu este acuzată de luare de mită (patru infracţiuni), folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracţiuni) şi spălare de bani.

În acelaşi dosar, sunt cercetaţi sub control judiciar Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, pentru două infracţiuni de complicitate la luare de mită, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non-profit, pentru patru infracţiuni de complicitate la luare de mită.

„În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Lia Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic”, declară DNA.

Conform DNA, „donaţiile”, estimate la 135.907 euro, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, cât şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei.

De asemenea, în anul 2014, Lia Olguţa Vasilescu a pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, printr-o asociaţie non-profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, Lia Olguţa Vasilescu, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova să efectueze sponsorizări către asociaţia reprezentată de Elena Daniela Popescu, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri din municipiul Craiova.

Anchetatorii au reţinut că oamenii de afaceri au acceptat solicitările formulate de Lia Olguţa Vasilescu, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăţi în buna desfăşurare a contractelor, în efectuarea plăţilor şi în recepţionarea lucrărilor.

„De asemenea, edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spaţiul public într-o emisiune televizată din 2 martie 2016”, mai menţionează DNA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata