Liberalii, împotriva propunerii ca parlamentarii să nu mai vină la muncă de miercuri, săptămâna viitoare

22

Reprezentanții PNL au votat marți, 22 aprilie, în Biroul Permanent al Senatului împotriva unei propuneri ca după zilele de luni și marți ale săptămânii viitoare parlamentarii să nu mai vină la muncă.

„Reprezentanții din Biroul Permanent ai Partidului Național Liberal au votat împotriva acestei propuneri susținute de celelalte partide. Reprezentantul Partidului Democrat Liberal s-a abținut. Propunerea este să venim și săptămâna viitoare, doar luni și marți, deci din nou să se legifereze doar trei ore — trei ore și jumătate pe săptămână și după aceea să nu mai venim deloc la Parlament. Există aici o paranteză, în sensul că Biroul Permanent care se va întruni în fiecare luni să poată lua decizia să convoace Senatul”, a declarat Puiu Hașotti, liderului grupului PNL din Senat, la Palatul Parlamentului.

El a atras atenția asupra faptului că foarte multe proiecte și propuneri intră în această săptămână în adoptate tacită.

„Câtă vreme avem astăzi 45 de proiecte și propuneri legislative care trec prin adoptare tacită astăzi sau mâine, câtă vreme sunt alte zeci de propuneri și proiecte legislative care urmează să vină, mie mi se pare că Parlamentul, implicit Senatul, este în primul rând pentru a legifera. Trebuie să participăm la campania electorală, dar în momentul în care Parlamentul adoptă tacit propuneri legislative trebuie să avem mare grijă în ce măsură nu greșim atunci când intrăm într-o inactivitate”, a spus liderul grupului PNL din Senat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News