Libocor (BRD): Presiunea pe curs a trecut

Economistul şef al BRD, Florian Libocor, a apreciat marţi, 6 iulie,  că au trecut presiunile pe cursul de schimb, după anunţarea noii tranşe pentru România de la Fondul Monetar Internaţional.

„Pe cursul de schimb au trecut presiunile. Merg pe aceeaşi idee, cursul de schimb se va stabiliza până la sfârşitul anului. Văd un interval de 4,15 – 4,20 euro pe final de an. Aceasta este estimarea mea”, a spus Florian Libocor.

Acesta consideră că răspunsul favorabil din partea Fondului Monetar Internaţional privind noua tranşă de 850 milioane euro pentru România a redus tensiunea pe piaţă.

„Răspunsul favorabil din partea FMI era de aşteptat. Autorităţile au făcut eforturi de a respecta condiţionalităţile puse de Fond. Doar în zona arieratelor nu au fost respectate condiţiile. În această situaţie, în urma deciziei luate de Fond, cred că au trecut presiunile în piaţă”, a arătat Libocor.

Economistul şef al BRD a atras atenţia că „Banca Centrală, prin politica sa monetară, nu-şi va asuma erorile de politică fiscal-bugetare ci le va corecta”.

Libocor a participat la un seminar financiar-bancar.

BRDcursul de schimbeuroimprumut FMIleupiata financiarapolitica fiscala
Comentarii (0)
Adaugă comentariu