Licitaţie deschisă pentru modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare din staţiile Feteşti şi Ciulniţa a fost lansată de CFR

Cu o valoare de aproximativ 317,4 milioane de lei, compania Naţională de Căi Ferate ”CFR” SA anunţă lansarea licitaţiei deschise pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare din staţiile Feteşti şi Ciulniţa. conform datelor operatorului feroviar, transmise joi AGERPRES.

Programul de modernizare din staţiile respective cuprinde lucrări complexe de infrastructură şi suprastructură feroviară, precum: terasamente, linii, construcţii civile şi de arhitectură, lucrări de instalaţii, energoalimentare şi de telecomunicaţii.

Principalele obiective specifice ale programului sunt următoarele: îmbunătăţirea infrastructurii pentru creşterea vitezei de circulaţie între 120 km/h şi 160 km/h pe liniile directe din staţii; mărirea capacităţii de tranzit; modernizarea sistemului de electrificare (25 kV) şi a echipamentului de telecomunicaţii din cele două staţii; asigurarea interoperabilităţii prin implementarea STI, în special în ceea ce priveşte sarcina pe osie (22,5 tone), gabaritul de încărcare (C), lungimea liniilor din staţii (minimum 750 metri); modernizarea staţiilor Feteşti şi Ciulniţa, prin îmbunătăţirea condiţiilor pentru utilizatorii transportului feroviar – construcţia unei pasarele în staţia Feteşti, pasaje pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare, facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi etc.; modernizarea clădirilor (CED); centralizare electronică în staţii şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R).

În contextul financiar-bancar, valoarea estimată a contractului este de 317.369.456,27 lei, fără TVA, iar sursa de finanţare va fi asigurată din Fonduri de Coeziune şi din bugetul de stat.

În cadrul licitaţiei se prezinţă durata contractului care este de doi ani, dintre care patru luni pentru proiectare (inclusiv verificarea documentaţiei tehnice) şi 20 de luni pentru execuţia lucrărilor.

În conformitatea companiei citate, anunţul de participare la licitaţia deschisă şi documentaţiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), la adresa  www.e-licitaţie.ro,  iar termenul-limită pentru primirea ofertelor este 13 septembrie 2021.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata