Licitaţii cadou de la fiică la tată

– In anul in care Sorina Marin a ajuns la conducerea Fiscului iesean, paza institutiei a trecut la firma familiei sale, Gip Est. Nu prin licitatie, ci prin selectie de oferte.  Societatea de paza Gip Est este controlata in acte de tatal Sorinei Marin, respectiv Victor Marin.

Acesta are contracte atit cu institutia condusa de fiica sa, dar si cu Directia Regionala Vamala (DRV), si cu Directia Judeteana de Finante. Ambele institutii sint subordonate aceleiasi autoritati: Ministerul de Finante, informează Ziarul de Iaşi.  

Gip Est SRL a obtinut un prim contract de prestari servicii in anul 2006, in valoare de 4.307 lei pe luna. Tot in acelasi an, Sorina Eliza Marin a devenit director adjunct la Finante.

Problema este ca, an de an, din 2006 si pina in prezent, contractul dintre Gip Est SRL si Directia Judeteana de Finante a fost prelungit prin acte aditionale, fara sa se organizeze o noua selectie de oferte sau o noua licitatie, iar suma a ajuns la 6.498 lei.

Interfata firmei este asigurata de Eduard Dorian Marin, dar acesta nu apare in documentele de la Registrul Comertului. Atit la Finante, cit si la Vama functiile de conducere au fost atribuite pe criterii politice, jocurile fiind facute de PDL.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata