Liderii din UE vor o taxă bancară europeană

Liderii din ţările membre ale Uniunii Europene se pregătesc să sprijine săptămâna viitoare introducerea unei taxe pur europene pentru bănci, pentru a fi siguri că acestea vor contribui la plata facturii pentru criză, în cazul ideal ţările europene dorind introducerea unei astfel de taxe la nivel internaţional, transmite AFP, care deţine o copie a unui proiect de document în acest sens.

Ţările europene vor pleda în acest sens la următorul summit G20 de la sfârşitul lui iunie, la Toronto (Canada). Recenta reuniune G20 la nivel de miniştri de finanţe din Coreea de Sud a dovedit că nu există un consens la nivel internaţional. În astfel de condiţii, Europa este gata să o ia înainte singură.

Proiectul de text final al summitului şefilor de stat şi de guvern din UE, prevăzut pentru 17 iunie la Bruxelles, subliniază acordul dat de Consiliul European introducerii unei taxe pentru bănci. Liderii din UE se pregătesc să ceară miniştrilor lor de finanţe şi Comisiei Europene să întocmească un raport legat de forma pe care ar putea-o lua o astfel de taxă ‘în octombie 2010’, indică documentul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata