Liderii sindicali discută cu Vlădescu despre impozitarea diferenţiată a pensiilor

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, s-a întâlnit vineri, 14 mai,  cu liderii sindicali, care au solicitat date despre pensiile în plată, pe tranşe de venituri.

Potrivit unor reprezentanţi ai sindicatelor, participanţi la întâlnirea de vineri, s-a discutat despre neimpozitarea pensiilor sub 1.000 de lei, impozitarea diferenţiată a celor peste acest nivel, precum şi despre stoparea transferurilor către pilonul II de pensii private obligatorii, care ar însemna resurse de 300 milioane lei.

Sindicatele au solicitat ca pensiile sub 1.000 de lei să nu fie impozitate, cele până la 2.000 de lei să fie impozitate cu 15 la sută, iar cele mai mari cu 20 la sută.

‘Trebuie găsită soluţia legală pentru impozitarea diferenţiată, ca să nu avem probleme cu justiţia’, au spus aceleaşi surse.

De asemenea, sindicatele au cerut ca reducerea de 25 la sută să fie aplicată pe fondul de salarii şi nu individual, însă MFP nu este de acord, pentru că în unele instituţii ar duce la disponibilizări mai mari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata