Lipsa de comenzi va accelera disponibilizările la uzina de vagoane MEVA

Suspendarea unui contract de construcţie a 6.000 de vagoane de căi ferate pentru un beneficiar din Franţa va genera disponibilizări la uzina de vagoane MEVA din Drobeta-Turnu Severin, a declarat miercuri, 14 iulie, liderul sindicaliştilor de aici, Constantin Pârvănescu.

Potrivit sursei citate, în trimestrul al II-lea din acest an activitatea productivă a fost restrânsă, o serie de parteneri din Austria, Elveţia şi Italia luând decizia de a rezilia, din cauza crizei financiare cu care se confruntă, contractele de livrare a vagoanelor.

‘Pentru a atenua impactul disponibilizărilor am hotărât de comun acord cu patronatul ca lunar cei 525 de salariaţi să fie trimişi câte 11 zile lucrătoare în concediu fără salariu. Cu toate acestea nu vom putea evita inevitabilul şi va trebui ca mulţi angajaţi să fie trimişi în şomaj’, a precizat Pârvănescu.

În luna mai, au mai fost disponibilizaţi 385 de salariaţi, majoritatea dintre aceştia, din lipsă de lichidităţi, neprimindu-şi nici la această dată o parte din drepturile salariale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata