Lira sterlină urcă peste 1,30 dolari, pe fondul negocierilor lui Johnson cu privire la Brexit

Lira sterlină s-a apreciat, luni, peste pragul de 1,30 de unități față de dolarul american pentru prima dată din luna mai, până la un nou maxim al ultimelor cinci luni, potrivit datelor Bloomberg, relatează The Guardian.

Moneda națională britanică a crescut pe fondul așteptărilor privind aprobarea în parlamentul britanic a acordului de Brexit renegociat de premierul Boris Johnson, dar și datorită optimismului față de rezolvarea probelemlor comerciale existente între Statele Unite ale Americii și China, relatează sursa citată.

Indicele S&P 500 a urcat cu 0,5% la tranzacționarea de dimineață, obținând 15 puncte până la 3.001,78.

Lira a deschis în scădere tranzacțiile de luni, în condițiile în care deputații britanici au decis, în weekend, să amâne votul asupra acordului, iar Johnson a fost obligat să ceară o nouă extindere a Brexit-ului la Bruxelles. În pofida acestei cereri, Guvernul de la Londra a dat asigurări cu privire la faptul că Brexit-ul va avea loc în 31 octombrie.

Analiștii preconizează că acordul va primi acceptul legislatorilor, iar lira se va aprecia până la 1,35 – 1,36 de unități față de dolar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata