Lista celor 100 de condamnaţi la moarte de pe Facebook

Trei adolescenţi din oraşul columbian Puerto Asis au fost executaţi în stil mafiot după ce numele lor au fost incluse pe o „listă neagră„ cu 100 de tineri care urmează să fie ucişi, apărută pe site-ul de socializare Facebook.

Poliţia columbiană din oraşul sudic Puerto Asis se află în stare de alertă, după ce a descoperit că cele trei crimele comise în oraş în ultimele zece zile au legătură cu ameninţările postate pe site-ul de socializare Facebook.

Considerată iniţial doar o glumă macabră, „lista neagră”, publicată pe site-ul de internet pe 15 august, includea iniţial numele a 69 de tineri şi adolescenţi de sex masculin care erau somaţi să părăsească oraşul în trei zile, dacă nu vor să fie ucişi. În aceeaşi zi însă studentul Diego Ferney Jaramillo, de 16 ani, şi vânzătorul Eibart Alejandro Ruiz Munoz, de 17 ani, au fost împuşcaţi mortal în timp ce se aflau în trafic, pe o motocicletă, la periferia oraşului din provincia columbiană Putumayo.

Pe 20 august – al treilea adolescent – Norbey Alexander Vargas, 19 ani – a fost ucis. În aceeaşi zi, lista de pe Facebook a fost extinsă cu alte 31 de nume, de data aceasta ale unor tinere din oraş. Ulterior, ameninţările au luat şi forma unor fluturaşi lăsaţi pe parbrizele autoturismelor familiilor, în care asasinii necunoscuţi avertizau: „Vă rugăm, ca rude, cereţi-le să părăsească oraşul în mai puţin de trei zile, altfel ne vom vedea nevoiţi să facem noi acte precum cel de la 15 august”.

În ciuda panicii care a cuprins oraşul, poliţia locală şi autorităţile federale columbiene, care au trimis întăriri echipei de anchetatori locali, nu au nici un indiciu cu privire la identitatea asasinilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata