Liviu Dragnea: Adrian Năstase ar trebui să se decidă în privinţa candidaturii

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat marţi (26 ianuarie 2010) dimineaţa, că preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase, ar trebui să se decidă în privinţa candidaturii sale la funcţia de lider al partidului pentru că s-ar putea să nu mai fie luat în serios.

„Nu ştiu dacă a fost glumă, iniţial (anunţul din şedinţa Comitetului Executiv Naţional că nu ar mai candida la preşedinţia PSD-n.r.). Până la urmă, Adrian Năstase este un om extraordinar de bine pregătit, un om cu foarte multă pregnanţă politică şi cu foarte mult simţ al umorului. Dar cred că, la un moment dat, trebuie să se decidă – canidează sau nu candidează – pentru că s-ar putea să nu mai fie luat în serios”, a precizat Dragnea.

În ceea ce priveşte candidatura sa la o funcţie de conducere în PSD, secretarul general al menţionat că important este acum ca în partid să apară „relaţii sănătoase” şi să apară un ‘spirit de echipă care să dea speranţe colegilor din teritoriu”. „Există riscul foarte mare să se rupă conducerea în teritoriu de organizaţiile locale.

Cine este pentru o funcţie sau alta la momentul acesta contează mai puţin. N-am făcut nimic dacă pui pe unul pe o funcţie şi altul pe altă funcţie, important este dacă se poate contura o echipă şi un spirit care într-adevăr să se poată contura o stângă social-democrată serioasă în România”, a afirmat Dragnea.

Secretarul geneal s-a declarat mulţumit că luni, în sedinţa CExN, s-a dat un semnal colegilor care „vor să-şi facă imagine sau să-şi arunce frustrări la televizor şi să-şi atace colegii de partid„.
Întrebat despre varianta în care se va alege noua conducere a formaţiunii la Congresul Extraordinar, Dragnea a menţionat că se află în discuţie şi ideea susţinerii unei echipe pentru şefia PSD, dar eu, personal, nu se declară pentru o astfel de variantă.

„Eu nu susţin foarte mult varianta asta, pentru că sunt destui colegi care spun că este riscant. Este un punct de vedere, o idee care a apărut şi sunt unii care o susţin, alţii care nu sunt de acord”, a mai arătat secretarul general al PSD. El a adăugat că, dacă se va decide, în final, modificarea Statutului în ceea ce priveşte „arhitectura partidului” şi a structurilor de conducere, se vor face alegeri, ulterior, după noul document.

„Începând de astăzi (marţi – n.r.), ne vom ocupa de adunarea de propuneri pentru modificarea statutului. Cred că, spre sfârşitul săptămânii, va începe să se contureze o opinie în ceea ce priveşte principalele puncte care au fost în discuţie pentru modificarea statutului. Cred că luni o să avem un raport încheiat pe care să-l transmitem întregului partid”, a mai afirmat Dragnea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata