Liviu Dragnea: Demersul iresponsabil al lui Blaga şi Iohannis a periclitat negocierile pentru portofoliu CE

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, într-o emisiune la Antena 3, că scrisoarea trimisă Comisiei Europene de liderii ACL, Vasile Blaga și Klaus Iohannis, în privința portofoliului Dezvoltării Regionale a periclitat negocierile României.

„Categoric demersul iresponsabil al lui Blaga și Iohannis, precum și intervențiile directe ale lui Traian Băsescu, au periclitat această negociere, au periclitat posibilitatea ca România să primească un portofoliu important. Blaga și Iohannis au mințit în acea scrisoare pe care au trimis-o Comisiei Europene, afirmând acolo că propunerea pe care a făcut-o Victor Ponta este o propunere bazată pe o procedură ilegală, spunând că nu Guvernul este instituția care trebuie să transmită acea nominalizare și solicitare de portofoliu. De asemenea, au spus că dacă Corina Crețu va fi acceptată ca și comisar european, ar fi o acceptare bazată pe o ilegalitate. Sunt cuvinte foarte grele, sunt afirmații și demersuri care au fost făcute împotriva interesului statului român, a fost nevoie ca premierul să trimită din nou o scrisoare oficială cu paragrafele din lege pentru a arăta încă o dată că Guvernul nu își permite să transmită sau să nu respecte o procedură legală sau să încalce legea. Scrisoarea cred că a lămurit lucrurile la Bruxelles și, în final, noi sperăm că decizia președintelui Comisiei să fie decizia inițială, care e în favoarea României, adică portofoliul solicitat”, a declarat Dragnea, la o emisiune Antena 3.

Potrivit vicepremierului, portofoliul Dezvoltării Regionale este unul „important” pentru România.

„(…)Un portofoliu foarte important. Nu vreau să pronunț numele portofoliului pentru că negocierea este una extrem de complicată, extrem de fină, de amplă și decizia finală este a președintelui Comisiei și credem că este firesc să așteptăm anunțul oficial, de atunci putem comenta. Dar, repet, este vorba despre cel mai important portofoliu care odată repartizat României prin nominalizarea făcută arată și respectul acordat țării noastre. Nu este un portofoliu numai pentru România, dacă doamna Corina Crețu va ocupa acest portofoliu, și sper că se va întâmpla asta, nu va face politici în favoarea României, dar pentru România va conta acest lucru. Pentru orice țară va conta”, a completat vicepremierul.

Liviu Dragnea a mai spus că pleacă de la premisa că doamna Corina Crețu va fi comisar european pe un portofoliu important, care a fost discutat și solicitat oficial de Guvernul Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata