Liviu Dragnea, împotriva votului pe listă la congresul PSD

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu este de acord cu votul pe listă la apropiatul congres al acestui partid.

Dincolo de faptul că am muncit foarte mult pentru a se impune votul uninominal pentru funcţia de preşedinte la consiliile judeţene, eu cred că societatea şi-a exprimat acordul cu această modalitate democratică de alegere”, a precizat acesta, într-o conferinţă de presă. El a precizat că întoarcerea în trecut, prin neacceptarea votului direct, nu va genera progres în partid şi a menţionat că nu doreşte ”să se ascundă”, la Congres, pe o listă.

„Eu nu vreau să mă ascund pe o listă şi cei care doresc să ajungă la conducerea partidului ar fi bine să treacă printr-un vot direct pentru a vedea dacă se bucură de încrederea celor din jur”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. În opinia sa, ”funcţiile de conducere reprezintă nişte instrumente de a te înhăma la muncă pentru a face ceva în folosul oamenilor, al societăţii”.

Liviu Dragnea nu s-a hotărât pe cine va susţine la funcţia de preşedinte al PSD, dorind să afle mai întâi, dincolo de „nişte cetăţeni” care doresc să candideze, cu ce vin ei pentru partid. Secretarul general al PSD susţine că este important de văzut ce propun candidaţii la şefia partidului, cu ce soluţii vin la problemele cu care se confruntă România, considerând că această confruntare nu reprezintă ”un concurs de frumuseţe”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata