Liviu Dragnea: Începe să ne fie frică de ce poate face Guvernul Boc în organizarea alegerilor parţiale

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, 23 august, înainte de începerea Biroului Permanent Naţional al PSD, că social-democraţilor începe să li se facă teamă de ceea ce poate face Guvernul Boc în organizarea unor eventuale alegeri anticipate, dacă moţiunea de cenzură va trece.

„A rămas aceeaşi opinie, cred că un Guvern legitim este un guvern care se bazează pe majoritatea rezultatelor din alegeri, dar începe să ne fie frică de ce poate face Guvernul Boc în organizarea alegerilor, pentru că la majoritatea alegerilor parţiale s-au furat voturi într-o veselie”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a amintit că moţiunea de cenzură va fi depusă în Parlament „în jurul datei de 16 octombrie”.

Întrebat de ziarişti ce părere are despre propunerea ca Victor Ponta să fie premier într-un „guvern de serviciu”, aşa cum a spus Robert Negoiţă când a venit la BPN, Liviu Dragnea nu a dorit să comenteze această soluţie, spunând că este mai bine să se discute despre numirea unui premier atunci când guvernul actual va fi înlăturat.

„Cred că e bine să discutăm de premier atunci când o să reuşim să dăm guvernul ăsta jos şi când se pune problema să facem noi guvernarea. Un guvern de serviciu numit de Traian Băsescu înseamnă să fure din nou alegerile, după părerea mea. Dacă moţiunea trece şi vom da guvernul jos, trebuie să preluăm noi guvernarea”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat luni la sediul central al partidului că efortul social-democraţilor este de a înlătura, împreună cu partenerii din opoziţie, efectele guvernării Băsescu – Boc şi de a pregăti alegerile anticipate.

Fostul premier vede, dacă moţiunea de cenzură ar trece, un „guvern de serviciu” constituit din mai multe forţe politice, care să aibă un mandat limitat şi care să pregătească alegerile anticipate, exemplificând, în acest sens, cu formula guvernării din 1991, condusă de Theodor Stolojan. Năstase a mai spus că vede un premier de la PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata