Liviu Luca ar fi folosit banii din patrimoniul PSV Company pentru construirea unui ansamblu de locuinţe

Sindicalistul Liviu Luca a fost reținut luni seară, 22 februarie, de procurorii DIICOT Ploiești după mai multe ore de audieri în dosarul în care este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani, au declarat surse judiciare.

Procurorii DIICOT Ploieşti care instrumentează noul dosar care îl vizează pe Liviu Luca spun că acesta ar fi iniţiat un grup infracţional organizat prin intermediul căruia a obţinut fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA) pe care le-a folosit pentru construirea unui ansamblu de locuinţe situat pe raza comunei prahovene Păuleşti.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2005 — 2009 suspectul Liviu Luca a iniţiat şi constituit împreună cu alţi opt suspecţi un grup infracţional organizat care a avut ca scop obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV Company SA.

Ulterior, sumele respective, care au fost însuşite în mod fraudulos, au fost folosite pentru construirea unui ansamblu de locuinţe situat pe raza comunei Păuleşti al cărui adevărat beneficiar a fost Luca.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în perioada 21.07.2005-06.03.2009 SC PSV Company SA (fostă SC Petromservice SA) a virat în mod nelegal către SC EDILCONST SA, în interesul suspectului L. L. (Liviu Luca—n.r.), suma de 14.589.389,82 lei reprezentând lucrări de construcţii executate la ‘Ansamblu sediu social şi anexe SC Profesional Corpconsult SA — Păuleşti’, prin aceste activităţi frauduloase SC PSV Company SA (…) fiind prejudiciată cu suma de 14.589.389,82 lei”, se arată în comunicatul citat.

De altfel, Liviu Luca a fost adus la audieri după ce procurorii au făcut, timp de mai multe ore, percheziţii la locuinţa sa din Păuleşti.

În această cauză, procurorii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi spălare de bani.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti.

Liviu Luca a mai fost acuzat într-un alt dosar pentru falimentarea Petromservice, el fiind condamnat în iulie 2014 de Tribunalul Bucureşti la şase ani închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata