Liviu Voinea: Criza politică va creşte riscul de ţară şi costurile împrumuturilor externe

24

“Criza politica va accentua probabil riscul de tara si costurile imprumuturilor accesate de România”, spus luni (28 septembrie 2009) Liviu Voinea, director executiv al Grupului de Economie Aplicata, in cadrul unei emisiuni la postul national de radio.

“Din pacate, tara noastra a ajuns acum sa traiasca din imprumuturi, si aici ma refer la stat, mai mult decât la firmele private. Pentru ambele insa, criza politica va duce la cresterea costurilor imprumuturilor, in special a celor in valuta.

Criza economica este departe de a se fi incheiat in România, iar masurile care s-au luat pâna in prezent au o componenta strict monetara, adica sunt cele care fac aceasta criza sustenabila din punct de vedere financiar, incearca sa finanteze deficitele.

Nu sunt masuri care sa ne scoata din acesta criza, nu sunt masuri care sa puna temelia unei cresteri economice. Asteptam ca revenirea cresterii externe sa ne scoata din criza, iar instabilitatea politica va va accentua riscul de tara si va creste costurile imprumuturilor accesate de România”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata