Lotul „Păvăleanu”, trimis în judecată pentru evaziune de 35 milioane euro, rămâne sub control judiciar

Cei 13 inculpaţi din dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, între care se află fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, dar şi oameni de afaceri, faţă de care Tribunalul Prahova a dispus, luni, scoaterea de sub control judiciar, rămân în continuare cu această măsură preventivă, după ce Curtea de Apel Ploieşti a admis contestaţia procurorilor.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au admis, miercuri, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova faţă de decizia instanţei privind revocarea măsurii controlului judiciar luată faţă de cei 13 şi au menţinut măsura preventivă, hotărârea fiind definitivă.

Un număr de 31 de inculpaţi, persoane fizice şi juridice, au fost trimişi în judecată, în martie 2014, în dosarul evaziunii fiscale de aproximativ 35 de milioane de euro, pe lista de inculpaţi figurând 15 persoane, dar şi 16 societăţi comerciale.

Printre cele 15 persoane fizice deferite justiţiei în acest dosar se numără fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, Răzvan Alexe, trimis în judecată şi în dosarul de trafic de influenţă în care sunt judecaţi şi deputatul Vlad Cosma şi tatăl său, preşedintele suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma, dar şi şase oameni de afaceri, respectiv Ionescu Dragoş Ioan, Onea Nicolae, Țărîndă Marian Răducu, Soare Gheorghe, Țărîndă Andrei Costin şi Muşat Costin Gabriel, ale căror firme au avut, de-a lungul timpului, contracte cu autorităţile locale.

Iniţial, 13 dintre cei 15 inculpaţi persoane fizice au fost arestaţi preventiv, apoi plasaţi în arest la domiciliu, şi, ulterior, sub control judiciar în două tranşe, unii în august 2014, iar ceilalţi în octombrie 2014.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2013 inculpaţii s-au folosit de un lanţ comercial fictiv, în care erau incluse aproximativ 60 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Prahova şi a municipiului Bucureşti, din care o parte aveau comportament tip ‘fantomă’, simulând operaţiuni comerciale de achiziţie/livrare mărfuri şi servicii ce au avut ca rezultat diminuarea bazelor impozabile fiscale.

Sumele de bani rezultate din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost retrase în numerar din conturile bancare ale societăţilor comerciale, prin simularea unor operaţiuni contabile nereale de creditare a propriilor firme, prejudiciul fiind estimat la 149.800.000 lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata