Lucian Bode: Anul acesta nu se va ţine licitaţia pentru licenţele 5G

Ministrul desemnat pentru Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat în Parlament, în cadrul audierilor, că licitaţia pentru licenţele 5G nu va avea loc în 2019, însă România îşi va respecta angajamentele faţă de partenerii strategici.

„Anul acesta nu se va ţine licitaţia pentru licenţele 5G”. „Noi va trebui să respectăm întru totul ce ne-am asumat prin programul de guvernare, şi anume Memorandumul semnat la Washington. Noi asigurăm diligenţele, ANCOM reglementează spectrul. Trist pentru un prim-ministru şi un ministru de Finanţe să păcălească bugetul, să nu spun că i-a păcălit pe români, că la rectificare vor putea încasa 500 de milioane de euro din vânzarea spectrelor. Nu se va putea întâmpla asta clar în acest an”, a anunţatLucian Bode.

Acesta a explicat ce înseamnă tehnologia 5G şi a specificat că România îşi va respecta angajamentele faţă de partenerii strategici.

„Aş vrea să spun foarte clar că 5G înseamnă viteză mai mare, capacitate mai mare de transfer de date, lăţime mai mare de bandă şi, foarte important, înseamnă securitate. Vă asigur că Guvernul va facilita implementarea tehnologiilor 5G de ultimă generaţie în domeniul comunicaţiilor fără fir, ceea ce va duce la un progres semnificativ în multe sectoare ale economiei cu rezultate directe în creşterea calităţii vieţii, pentru că acest lucru ni-l dorim. Vreau să mai clarific un lucru. Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor face politicile, iar ANCOM va gestiona spectrul. Un lucru să ne fie clar, pentru că am văzut că Guvernul şi-a propus să obţină din vânzarea spectrului, la rectificare, 500 de milioane de euro, nu cred că în acest an este posibil acest lucru, dar România îşi respectă angajamentele cu partenerii strategici, SUA şi NATO”, a spus ministrul desemnat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata