Lucian Bode: Este puţin probabil ca Lotul 3 Lugoj Deva să fie dat în trafic în 2019

Ministrul desemnat pentru Ministerul Transporturilor, Infrastructură şi Comunicaţiilor, Lucian Bode a declarat miercuri că Lotul 3 al Austostrăzii Lugoj-Deva ar putea să nu fie dat în trafic în 2019 întrucât expertiza pentru poduri şi consolidări nu este încă gata.

„Pe Lotul 3 aşteptam raportul de expertiză. Din păcate, şi domnul ministrul ne poate confirma, a venit doar pe tronsonul de drum şi recomandarea este limitarea de viteză şi de tonaj. Încă nu avem raport de expertiză depus pe poduri şi pentru consolidări. Asta înseamnă câzeva săptămâni, asta înseamnă că Lotul 3 Lugoj Deva, 21 de kilometri puţin probabil să fie dat în trafic în acest an”, a declarat Bode în parlament..

Acesta am mai vorbit despre stadiul lucrărilor la Centura Bucureşti pentru care fondurile sunt de 1,7 miliarde de euro.

„Cu toţii ne-am dorit să vedem DN-ul finalizat, centura Sud finalizată, centura Nord finalizată. Staudiul îl ştiu şi sunt convins că îl ştie şi domnul Cuc. Sunt blocaje, spre exemplu în zona de Nord, pe Lotul 4 în zona Cernica sunt probleme de mediu, s-a suspendat Lotul 2 din sectorul Nord. Aşteaptă răspuns, aşteaptă clarificări. Dar ce este foarte important, avem bani europeni, aşa cum am spus aici, avem 1,7 miliarde de euro pe POIM şi un termen rezonabil spun eu, de prouectare şi execuţie de 12 cu 36 de luni”, a spus Bode.

Despre Autostrada Unirii, ministru desemnat a mai precizat că Guvernul trebuie să găsească soluţii de finanţare pentru realizarea Autostrăzii care va lega Moldova de Transilvani şi de Bucureşti pentru că aşa spune legea.

„Obligaţia fiecărui ministru este să respecte legea în România. Parlamentul României a votat o lege, Preşedintele României a promulgat-o, Guvernul are obligaţia să pună această lege în aplicare. Să găsească resurse, să finanţeze aşa cum scrie în actul normativ să finanţeze acest obiectiv. 313 kilometri, 8,9 miliardede euro o să vi se pară enorm de mult, dar pentru a uni Moldova de Transilvania şi de Bucureşti nu putem vorbi de nicio sumă ca fiind prea mare”, a mai declarat Lucian Bode.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata