Lucian Bode: Mă voi adreasa Comisiei Europene pentru a finanţa doar din fonduri europene M6

Ministrul propus pentru Ministerul Transporturilor, Lucian Bode a declarat în Parlament că se va adresa Comisiei Europene pentru a solicita finanţarea integrală a lucrărilor la Magistrala 6, pentru că în prezent în formula de finanţare actuală nu va reuşi să finalizeze obiectivul.

„Pe Metrorex, pe secţiunea M5, M6. Pe M5 până la Eroilor, da, Guvernul şi-a asumat finalizarea până la sfârşitul anului, aşa cum arată astăzi lucrările, dar sigur vom face o evaluare, acest lucru nu este posibil. Iar ceea ce se întâmplă pe M6, 1 Mai-Otopeni, cu cele două tronsoane 1 Mai-Băneasa, Băneasa-Otopeni, intenţionez să mă adresez Comisiei Europene, pentru că astăzi în această formulă va fi foarte greu să finalizăm acest obiectiv integral. Ştiţi foarte bine că avem finanţare japoneză de la Băneasa la Otopeni, tehnologii şi alte chestiuni de aceste gen. Mă voi adresa Comisiei Europe pentru a vedea dacă nu putem să finanţăm integral din fonduri europene acest obiectiv” a spus ministrul desemnat.

Bode a cerut în timpul audierilor, susţinerea ministrului interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc pentru a colabora în vederea legislaţiei în zona de achiziţii pentru a accelera absorbţia fondurilor europene

„Avem în acest moment o mare mare problemă pe reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria versiunea 1 şi secţiunea 3. Dar în acest moment Curtea de Apel a decis să suspende adjudecarea până la judecata finală a fondului. Eu cred noi trebuie să respectăm toate aceste decizii, dar chestiunile legate de perioada şi termenele pe care instanţa le dă, va trebui să discutăm şi vă rog să fiţi partenerul meu în a interveni pe legislaţie dacă este cazul şi este cazul pe zona de achiziţii, pentru că altfel rămânem tot cu 25% absorbţie”, a spus ministrul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata