Lucian Bode: Vom face o analiză la Tarom, să vedem de unde vin pierderile de 43 de milioane de euro

Lucian Bode a declarat, miercuri, în urma audierii sale în comisiile de specialitate, că se va organiza o analiză în cadrul Tarom, deoarece existră pierderi de 43 de milioane de euro, în urma guvernării anterioare. Acesta a afirmat că „arborele genealogic” din companie va înceta în guvernarea PNL.

„Va trebui de urgență să facem o analiză pe tot ce-nseamnă contracte păguboase, au acele contracte de leasing, se pregătesc să achiziționeze ATR (aeronave), doamna Mezei am înțeles că a zburat de capul ei pe la Seattle, să schimbe Boeing cu Airbus, deci, este noapte minții ce s-a întâmplat în această companie. Spunea un coleg și regret să-i dau dreptate, gradul de rudenie din această companie, cu tot respectul pentru ce care-și fac treaba profesionist, organigrama Tarom a ajuns un fel de arbore genealogic. Acest lucru în guvernarea PNL va înceta. Vom face o analiză exactă pe tot ce-nseamnă contracte, parteneriate băguboase, vedem de unde vin pierderile, au consumat tot acet profit pe care l-au avut în 2007, iar astăzi avem pierderi de 43 de milioane de euro.”, a spus Lucian Bode, miercuri, în urma audierii sale pentru funcția de ministru al Transporturilor.

Lucian Bode a menționat că o companie trebuie să aibă manager profesionist, nu pe bază recomandări, cum e în cazul Tarom, „o doamnă de-ți mai rezolvă bilete pe la Bruxelles” și a afirmat că nu se va implica niciodată, când va ocupa funcția de ministru al Transporturilor, în politica unei companii.

„Nu este posibil să nu ai manager profesionist pentru o companie cum este compania Tarom și să propui o doamnă dacă ți-o recomandă doamnd Dăncilă că îți mai rezolvă bilete pe la Bruxelles sau să propui un pilot de ATR pentru că vrei să cumperi câteva. Este indamisibil, ministrul Transporturilor…eu nu o să mă implic niciodată, în așa hal să te implici în politica unei companii, care are Consiliu de Administrație, manager, va trebui să implementăm de urgență managementul profesionist, pentru a-i da un mandat foarte clar, să salveze de la faliment compania TAROM.”, a motivat acesta.

Lucian Bode, propus la Ministerul Transporturilor în Guvernul Orban, a primit aviz favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

A primit în comisiile reunite de transporturi 31 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și 10 abțineri.

El a declarat miercuri, în cadrul audierilor, că îşi va asuma proiectele aflate în desfăşurare şi continuarea investiţiilor în limita programului de guvernare de un an de zile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata