Lucian Bute – Pe 1 mai mă voi întoarce cu centura de campion

Lucian Bute a ţinut să-i transmită un avertisment viitorului său adversar, suedezul de origine gambiană Badou Jack, deţinătorul titlului de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBC, care pare să nu acorde, cel puţin la nivel declarativ, prea multă importanţă meciului cu boxerul român, programat pe 30 aprilie, la Washington.

Într-un interviu acordat în această săptămână site-ului boxingscene.com, Jack a indicat că, după ce îşi va apăra cu succes centura de campion în faţa lui Bute, intenţionează să unifice titlurile WBC şi IBF împotriva lui James DeGale, care urmează să-l înfrunte la rândul său pe Rogelio Medina în cadrul galei care va avea loc în capitala Statelor Unite la sfârşitul acestei luni, înainte de a urca la semigrea, pentru a-l înfrunta pe Adonis Stevenson, campionul WBC la respectiva categorie.

„Cred că este doar un joc psihologic”, a declarat Bute după antrenamentul public pe care l-a susţinut, joi, în sala fraţilor Grant, antrenorii săi.

„Voi fi o mare provocare pentru el, iar el este conştient de acest lucru, sunt convins. Însă cu atât mai bine dacă mă tratează cu uşurinţă sau mă subestimează. Voi urca în ring şi îi voi produce o surpriză. Presiunea nu este asupra mea, ci asupra lui. Însă pe 1 mai mă voi întoarce cu centura de campion”, a adăugat românul.

„Știu că sunt capabil să-l înving. Am văzut ceea ce ştie să facă mai bine, comite erori şi am ceea ce-mi trebuie pentru a-l bate, iar acest lucru mă face să fiu mai încrezător. Însă nu îl subestimez deloc. A făcut un meci excelent ultima oară, împotriva lui George Groves. Are o lovitură foarte bună de dreapta, loveşte puternic, însă chiar şi aşa am încredere”, a conchis Lucian Bute.

Pugilistul român a subliniat, totodată, că se pregăteşte foarte bine sub comanda fraţilor Grant. „Am avut un cantonament foarte bun, cu parteneri de antrenament de calitate. Cea mai importantă parte a pregătirii s-a efectuat deja, iar acum lucrăm în intensitate şi sunt nerăbdător să urc în ring”, a mai precizat el.

„Dacă Jack priveşte atât de departe, ar putea avea o mică surpriză”, a afirmat la rândul lui Bernard Barre, vicepreşedintele Grupului Yvon Michel, care asigură, împreună cu InterBox, promovarea aceste gale, alături de Mayweather Promotions.

„Jack este un boxer bun, însă nu unul excepţional. În plus, este un boxer uşor de identificat, rămâne drept şi nu se mişcă prea mult. Lucian pare să se fi obişnuit foarte bine împotriva acestui gen de boxeri”, a mai spus Barre.

Lucian Bute, în vârstă de 36 ani, are în palmares de 32 de victorii (25 KO) şi 3 înfrângeri la profesionişti. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în faţa englezului Carl Froch, românul a câştigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în faţa canadianului Jean Pascal, în 2014, înainte de a fi învins la puncte de James DeGale, anul trecut în luna noiembrie.

Badou Jack (32 ani) a înregistrat, la rândul său, ca profesionist 20 de victorii, între care 12 prin KO, un egal şi o înfrângere. El a intrat în posesia titlului mondial WBC pe 24 aprilie 2015, după victoria la puncte, în unanimitate, înregistrată în faţa americanului Anthony Dirrell. Pugilistul, a cărui mamă este suedeză iar tatăl gambian, îşi va pune în joc pentru a doua oară centura cucerită anul trecut, după ce a apărat-o cu succes în faţa lui George Groves.

Gala care va avea loc la arena DC Armory din Washington va mai cuprinde, pe lângă duelul dintre Lucian Bute şi Badou Jack, şi confruntarea dintre dintre britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, şi mexicanul Rogelio Medina.

Învingătorii celor două lupte urmează să se înfrunte într-un meci pentru unificarea titlului mondial la această categorie, în cursul acestui an. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata